Фактично майже половина населення світу опинилися замкнені вдома. Хоча хаос із закриттям кордонів через COVID-19 поки що не позначився на рейтингу паспортів, але карантин ще триває. Ситуація з пандемією COVID-19 може непоправно вплинути на світову мобільність в майбутньому. Українцям показали ймовірний сценарій із безвізом.

Так, 7 квітня компанія Henley & Partners показала оновлений Індекс паспортів, який аналізує візові правила 200 держав у другому кварталі поточного року і ранжирує їх за кількістю країн безвізового в'їзду.

Безвиз, фото: euneighbours.eu
Безвиз, фото: euneighbours.eu

Політологи Угур Альтундал і Омер Зарплі з Університету Сіракуз і Університету Піттсбруга сходяться на думці, що ситуація з коронавірусом може вплинути на світову мобільність в довгостроковій перспективі. Раніше при прийнятті безвізових угод охорона здоров’я не бралась до уваги, але зараз стурбованість якістю медичної безпеки країни може стати новим фактором, який спричинить скасування віз, особливо для багатих і розвинених країн, економіка яких не залежить від в'їзного туризму.

Скасування безвізу
Скасування безвізу

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Разом з тим, професор економіки Сімон Бертолі з дослідницького центру з вивчення міжнародного розвитку CERDI, вважає, що пандемія може призвести до більш інтенсивного міжнародного співробітництва, і, як наслідок, більш інтенсивного обміну угодами про безвіз.

Українці теоретично можуть відвідувати без візи 129 країн світу. Український паспорт займає 44-е місце у глобальному рейтингу. Рівно рік тому цей показник був 128 країн і 40-е місце у світі

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що трапиться, якщо не носити маску.

Як повідомляв Знай.ua, коли закінчиться пандемія коронавірус і фінансова прірва.

Також Знай.ua писав, що Киево-Печерська Лавра закрилася на карантин, ченців тестують на коронавірус.