В ніч на 8 квітня європейці та британці спостерігали рожевий супермісяць – найяскравіший повний місяць цього року.

Місяць виявився звичайного, блідо-молочного кольору, незважаючи на гучну назву. "Рожевим" його прозвали північноамериканські індіанці, оскільки в цю пору року там зазвичай цвітуть рожевим кольором дикі чагарники флокса.

До речі, супермісяць зазвичай здається на 14% більшим і на 30% яскравішим, ніж звичайний Місяць, тому що він в цей момент знаходиться найближче до Землі в перигеї.

Сидять на карантині британці, як і жителі країн Європи фотографували це явище, а потім постили знімки в соцмережах під хештегами supermoon, pinkmoon і pinksupermoon.

Люди в соцмережах відзначають, що місячне світло створює відчуття спокою і позитиву на тлі пандемії коронавірусу.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, метеоритний дощ, рожевий супермісяць і планетарне шоу – коли озброюватися телескопом у квітні.

Як повідомляв портал Знай.uа, незважаючи на карантин, українцям теж вдалося помилуватися рожевим супермісяцем, - нехай навіть з власних балконів.

Також портал Знай.uа писав, що в середині квітня всю планету накриють хвилі магнітних бур. Фахівці Фізичного інституту імені Лебедєва (ФІАН) назвали дати найближчих магнітних бур.