Одразу за кілька годин після нашої публікації про "комунальне середньовіччя" в столиці і що сотні киян вимушені пересиджувати карантин без гарячої води, на офіційній сторінці "Кличко - мер" з'явився пост про забезпечення цілодобового гарячого водопостачання. Втім, не все вийшло так злагоджено і вправно, як хотілося б. Як, власне, і з ситуацією із розповсюдженням коронавірусу – в місті додалася чергова "партія" хворих на Covid-19. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко - фото Діани Попової, Фейсбук
Віталій Кличко - фото Діани Попової, Фейсбук

За добу – ще 13 хворих

Попри нещодавню заяву мера про продуктивну роботу Моніторингового центру, працівники якого здійснив понад 1500 результативних контактів для отримання інформації, ситуація дедалі ускладнюється.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Кількість киян, що захворіли на коронавірус за минулу добу, збільшилася на 13 людей. Захворіли 8 жінок, віком від 21 до 91 року, та 14-річна дівчина. 4 чоловіків від 35 до 71 року. Серед киян, що захворіли за минулу добу, 2 медиків. Госпіталізували 3 пацієнтів, інші лікуються вдома на самоізоляції під контролем лікарів", – повідомив с ході онлайн прес-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Станом на 10 квітня, в столиці вже 348 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Всього у Києві зроблено експрес-тестів близько 3300, а лабораторних тестів ПЛР - 3500.

Тестування на коронавірус, фото: facebook.com/ukrdav
Тестування на коронавірус, фото: facebook.com/ukrdav

В очікуванні рейсів…

Загалом же, як відзначив днями столичний голова, до групи ризику, що контролює Моніторинговий центр, увійшли майже 40 тисяч киян: ті, хто прибули з інших країн та ті, хто контактував з хворими. Та вже сьогодні коло ризиків може розширитися.

"Сьогодні в столицю прибуде кілька рейсів з-за кордону. Серед громадян, що повертаються, будуть також і кияни – майже 150 людей розмістять в столиці на обсервацію. Повертає людей не місто, але бази ми облаштували: зараз їх 6, киян розмістять на одній з них", – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Задля контролю ситуації в місті, правоохоронці нестимуть посилену службу – зокрема, для патрулювання у громадських місцях буде збільшено кількість патрулів.

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

Кияни у розпачі: "21 сторіччя! Агов!"

Одразу ж після оприлюднення посту "гарантування ГВП" на допис київського голови Віталія Кличка відреагували сотні мешканців міста. При чому, з різних районів столиці – як з Лівого, так і з Правого берегу Києва. А критичності ситуації додає те, що днями у місті завершився сезон опалення, тож прохолодні ночі сприяють миттєвому похолоданню і в оселях.

"21 сторіччя! Агов! Яке відключення води взагалі? Запитайте у сусідніх країнах Європи, яким дивом вони готуються до сезону і не відключають воду ніколи. І коли мешканцям розповідаєш, вони не можуть повірити, що таке існує", – відзначає киянка Ірина Клоченко.

Схоже, найбільша кількість скарг надходить від жителів Солом'янського району.

"Проспект Відрадний 10-А. Третій день нема гарячого водопостачання. На сайті термін роботи переноситься весь час", – скаржиться Наталя Нелень.

А дехто з користувачів пропонує міському голові не тільки повернути людям теплу воду, а й зробити знижку на електроенергію, поки триває карантин.

"Це дуже добре, але треба також звернути увагу на якість послуг, які міська влада надає киянам, і подумати над тим, яким чином можна зменшити плату за електроенергію!!!", – стверджує один з користувачів Фейсбуку, киянин Юрій Могила.

Ми і у майбутньому слідкуватимемо за розвитком подій в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.