Як відомо, у християн західного обряду Страсний тиждень завершився і настав Великдень 12 квітня 2020 року в той час, як християни східного обряду та греко-католики у цей день святкують Вербну неділю.

Великдень 2020: католицьке та православне свято, Лайфхакер
Великдень 2020: католицьке та православне свято, Лайфхакер

На території України приблизно 5 мільйонів католиків, і найбільша громада знаходиться на Закарпатті.

Глава держави Володимир Зеленський закликає українців дотримуватися умов карантину та відсвяткувати Великдень вдома. Також президент просить всіх громадян не йти на свято до церкви та не збиратися компаніями для святкування.

Слід зазначити, що у неділю, 12 квітня, о 12:00 на телеканалах UA:ПЕРШИЙ, UA:КРИМ і всіх регіональних філій Громадського транслюватимуть Пасхальну Літургію й Апостольське благословення для Риму і цілого світу (Urbi et Orbi) Папи Франциска.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Коментувати дану трансляцію будуть ведучий Кирило Караченцев і батько Римо-католицької церкви Сергій Панченко в супроводі сурдоперекладу.

Повтор трансляції покаже телеканал UA КУЛЬТУРА о 14:00.

Великдень 2020: католицьке та православне свято, foma
Великдень 2020: католицьке та православне свято, foma

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як будемо святкувати Великдень на карантині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли, що не можна робити в Страсний тиждень за церковним каноном і які обряди проводяться.

Також "Знай.ua" писав, що потрібно знати про Вербному неділю.