В Україні набирає шалених обертів страшний COVID-19. Аналіз на коронавірус проводять людям з його симптомами, які контактують з хворими COVID, а також тим, хто повернулися з-за кордону. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу.

"Зараз на коронавірусну хворобу перевіряють всіх людей, які мають симптоми. Критичні три симптоми - це температура, кашель і утруднене дихання. У цих людей 100 відсотків забирається матеріал для проведення досліджень в виросологичних лабораторіях", - зазначив Ляшко.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

В Україні зафіксовано 2777 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 12 квітня в Україні 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 83 летальні, 89 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 266 нових випадків.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Однак поки що очікується суттєве зростання кількості виявлених випадків коронавірусної хвороби. Цьому буде сприяти зміна алгоритмів тестування, оскільки відтепер в Україні тестують усіх хворих на пневмонію, всіх людей з гарячкою і всіх контактних осіб.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Якщо громадяни будуть дотримуватись карантинних обмежень та залишатимуться вдома, в тому числі і на Великодні свята, не підуть до церкви чи в гості, Україні вдасться суттєво стримати поширення коронавірусної хвороби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Україна йде на роботу" - озвучено план щодо зняття карантину, інфографіка.

Як повідомляв Знай.uа окупанти наплювали на карантин і обстріляли Донбас, поранений захисник України.

Знай.uа писав, комендантську годину в Україні - в яких галузях запровадять жорсткі обмеження.