Щоб не заразитися прогресуючим в Україні коронавірусом, треба дотримуватися соціальної ізоляцію, виконувати всі карантинні правила, мити руки і стежити за чистотою всього, що оточує людину.

Раніше експерти радили всі продукти, принесені додому з супермаркетів, піддавати ретельній обробці, адже коронавірус може виживати на різних поверхнях від декількох годин до декількох днів. Для цього достатньо промити їх під проточною теплою водою. Але тепер фахівці передумали і стверджують, що ретельній обробці слід піддавати всі фрукти і овочі і назвали продукти, які обробляти і зовсім не потрібно.

Супермаркет під час карантину, фото YouTube
Супермаркет під час карантину, фото YouTube

Наприклад, не треба мити під проточною водою свіже м'ясо, бо бризки можуть лише рознести по всій кухні небезпечні мікроорганізми. А мікроби і віруси зруйнуються під час термічної обробки. Головне добре просмажити або проварити м'ясо. Також м'ясо можна опустити в миску водою і залишити на півгодини, а потім воду злити.

Супермаркет, фото Twitter
Супермаркет, фото Twitter

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Не рекомендує довго вимочувати гриби, їх досить швидко сполоснути проточною водою. На грибах міститься багато спор і бактерій і при довгому контакті з водою вони починають вести себе не кращим чином і можуть призвести до отруєння. Гриби також потрібно добре термічно обробляти.

Ще один продукт, який мити не обов'язково – це яйця, які продаються у магазинах. Вони володіють захисним шаром, який наноситься при хімічній обробці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перша смерть від коронавірусу в Києво-Печерській лаврі - монах віддав Богу душу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям сказали, як не принести додому заразу після походу до супермаркету - сотні людей на день.

Знай.uа писав, Джоан Роулінг випустила трохи чарів на школярів, зачинених на карантин - "Гаррі Поттер вдома".