Письменник Стівен Кінг заявив, що пандемія, схожа на COVID-19, повинна була відбутися, бо світ зараз дуже мобільний і глобализован - подорожі — це основа повсякденному житті. У своєму романі 1978 року "Протистояння" Кінг написав про вірусну пандемію, спровоковану грипом "Капітан Торч". Протистояння - постапокаліптичний роман, що розповідає про пандемію, яка вбила практично все населення світу, і про протистояння небагатьох уцілілих після її припинення. Написаний за мотивами його ж раннього оповідання "Нічний прибій", опублікованого у збірнику "Нічна зміна".

Стівен Кінг, фото: goliath.com
Стівен Кінг, фото: goliath.com

Кінг сказав, що вони з консультантом, який допомагав йому в написанні роману, шукали вірус для твору, який був би смертельним. І додав, що вірус повинен постійно змінюватися, тому вакцинацію необхідно робити кожні два-три роки. Але Кінг підкреслює, що COVID-19 — інфекція куди менш небезпечна, ніж його супергрипп "Капітан Торч".

Стівен Кінг
Стівен Кінг

У романі Кінга людей також заспокоювали, що це "просто грип". І коли все закінчилося, люди вмирають у спробі покинути свої міста, а дороги забиті "мертвими" транспортними засобами. Але нічого з цього не відбувається зараз. Також Кінг розкритикував владу, які заперечували коронавірус протягом декількох місяців. Письменник вважає заразу підступної і непередбачуваною, яка може залишити в живих старого і вбити молодого.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перша смерть від коронавірусу в Києво-Печерській лаврі - монах віддав Богу душу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям сказали, як не принести додому заразу після походу до супермаркету - сотні людей на день.

Знай.uа писав, Джоан Роулінг випустила трохи чарів на школярів, зачинених на карантин - "Гаррі Поттер вдома".