В чорнобильській зоні трапилась нова жахлива пожежа, яка з кожною годиною набирає все більших масштабів та вже наблизився до Прип'яті та самої ЧАЕС.

Про це на власній Facebook-сторінці написав член Громадської Ради Державного агентства з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко.

"Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. Пожежі гасять вже десятий день, а вогонь, не дивлячись на роботу рятувальників, вільно переміщується за вітром, та зараз дістався міста Прип’ять та найнебезпечніших об’єктів Зони відчуження. Він знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів "Підлісний", де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС", - написав він.

Фото з місця пожежі

Водночас чоловік звернувся до президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Денису Шмигаля, аби вони негайно кинули усі сили на рятунок зони.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"В мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році. Я терміново звертаюся до Офіс Президента України та Володимира Зеленського, Дениса Шмигаля, Антона Геращенко, Арсена Авакова та Миколи Чечоткіна. Досить удавати, що все ок! Скажіть людям, що реально відбувається з пожежею", - підкреслив він.

Карта пожежі

Скріншот допису

Geplaatst door Yaroslav Yemelianenko op Maandag 13 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Чорнобилі через пожежі страждають унікальні тварини, - трагедію показали на фото

Як повідомляє портал "Знай.ua" Пожежа в Чорнобилі змінив напрямок і пішов на села Київщини, - річка не зупинила полум'я

Також "Знай.ua" писав, що Втомлений пожежний в Чорнобилі заснув прямо на землі фото розбило серця всієї України