В Україні придумали, як по-новому боротися з паліями сухої трави, та зробили в рази жорсткішим покарання, а також збільшили штрафи.

Про це йдеться на офіційній сторінці у Facebook "Слуги народу".

"Сьогодні проблема з пожежами набула серйозних масштабів. До гасіння залучають тисячі рятувальників, сотні одиниць техніки. Це величезні витрати для бюджету, недоречні в період, коли вся країна бореться з поширенням пандемії та намагається на всьому заощаджувати. Тож ми посилюємо відповідальність за скоєння згаданих правопорушень", - йдеться в повідомленні нардепів.

Рятувальник, фото: ГУ ДСНС
Рятувальник, фото: ГУ ДСНС

Адміністративні штрафи:

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще
  • за випалювання сухої трави можуть становити до 6120 гривень для звичайних громадян і до 21420 гривень для посадових осіб;
  • за знищення рослинності заповідного фонду – штраф 12240 гривень для звичайних громадян та 30600 гривень для посадових осіб.

Кримінальна відповідальність:

  • за знищення чи пошкодження об’єктів рослинного світу вогнем – штраф до 153 тисяч гривень чи обмеження волі терміном від 2 до 5 років, або ж позбавлення волі на той самий термін.
  • за забруднення атмосферного повітря штраф до 61200 гривень чи обмеження волі терміном до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади або ж займатися певною діяльністю на той самий термін чи без цього.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві палає зачинена на карантин піцерія, вогонь перекинувся на сусідні будівлі - відео

Як повідомляє портал Знай.uа На Україну чекає доля Австралії? Фахівці попередили про критичну пожежну небезпеку

Також Знай.uа писав, що В'язні влаштували бунт в колонії з пожежею і вбили людину — деталі події