12 квітня українці у період карантину відзначили важливе церковне свято – Вербну неділю. Військовослужбовці на передовій Донбасу також не забувають про народні традиції.

Так, кілька воїнів з різних підрозділів у Вербну неділю відвідали селище Карлівка Донецької області, де волонтери збудували церкву, яка служить своєрідним соціальним притулком для українських захисників. Про це передає "Цензор.нет".

Бійці ЗСУ в церкві, фото Цензор.нет
Бійці ЗСУ в церкві, фото Цензор.нет

На шляху до церкви військові наламали верби, замочили її у святу воду і били прутами один одного зі словами: "Верба б'є, не я б'ю, за тиждень Великдень!"

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Скільки себе пам'ятаю, для моєї сім'ї Вербна неділя завжди була великим святом, тому дуже радий, що вдалося вирватися з позицій і на кілька хвилин відчути дух свята. Сподіваюся, що на Великдень ми знову зберемося в цьому храмі. Тим більше, що умови карантину ми не порушуємо", - сказав боєць 28-ї бригади ЗСУ Віталій.

Бійці ЗСУ в церкві, фото Цензор.нет
Бійці ЗСУ в церкві, фото Цензор.нет

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі у Вербну неділю окупанти влаштували пекло – Україна втратила мужнього захисника.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський з натовпом "перевірив" коронавірусне містечко ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що окупанти наплювали на карантин і обстріляли Донбас, поранений захисник України.