Спеціальним розпорядженням 31 березня головний санітарний лікар Віктор Ляшко дозволив роботу продовольчих ринків, але вже 14 квітня знову їх заплющив.

"Рінк не будуть працювати, здорового глузду немає, так само як і з церквами. Від завтра мою постанову, яка прописувала умови, як відкриватись і працювати ринків, визнають такою, що втратила чинність", - заявив Ляшко в ефірі ICTV.

Він нагадав, що дозвіл на роботу ринків давали для того, щоб українці в маленьких містах і селах могли мати доступ до більш дешевих продуктів, ніж у магазині.

ринок, скріншот з відео
ринок, скріншот з відео

Він зазначив, що два тижні роботи ринків показали багато фактів порушень, які змусили Ляшко переглянути рішення.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми мали шалені порушення", - пояснив він.

31 березня в спеціальному розпорядженні Моз дозволив роботи ринків з кількома умовами. Ринки могли працювати, якщо вони були зареєстрованими операторами на ринку харчових продуктів, між покупцями в черзі повинна дотримуватися дистанція від 1,5 метрів, персонал і покупці зобов'язані носити засоби індивідуального захисту.

Подібні обмеження діють і в продовольчих магазинах, проте досвід роботи ринків показав, що там не дотримувалися санітарних умов і виникала загроза зараження коронавірусом.

Ляшко також озвучив занепокоєння можливим скупченням людей на Великдень 19 квітня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські банки змінять графік роботи на Великдень і травневі свята.

Як повідомляв Знай. ua, медики пояснили, чому не можна "лікуватися" спиртним на карантині.

Також Знай. ua писав, що священики з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови.