Обладнання, на якому можна проводити аналіз до 400 зразків на добу, допоможе українським медикам попередити поширення коронавирусной інфекції завдяки оперативній діагностиці і своєчасному виявленню носіїв вірусу, таким чином знижуючи масштаби епідемії.

«Компанія «АБТ-Маркет» на прохання президента України закупила у Франції на 10 млн грн. 12 сучасних систем для діагностики інфекційних захворювань, у тому числі COVID-19. Будучи соціально-відповідальним бізнесом, «АТБ» вважає своїм пріоритетом участь у підтримці української медицини перед обличчям такого виклику, як епідемія коронавіруса», — сказала під час передачі обладнання Львівському лабораторного центру Вікторія Братасюк, заступник регіонального директора компанії «АТБ» у Західному регіоні.

Медики відзначають неоціненний внесок корпорації «АТБ» в підтримку української медицини: новітнє обладнання можна по завершенні епідемії коронавіруса використовувати для діагностики інших інфекційних захворювань. Лабораторні комплекси для експрес-діагностики, закуплені мережею «АТБ», і після закінчення пандемії COVID-19 будуть продовжувати служити українцям. CFX96 — це флагманська високопродуктивна система, яка дозволяє проводити ПЛР-діагностику і мультиплексний аналіз в режимі реального часу і одночасно обробляти 90–100 зразків.

«Це обладнання у двічі потужніше, ніж те, яким зараз володіє наша лабораторія», — прокоментувала внесок «АТБ» в діагностику небезпечних захворювань Ліна Старинчук, завідувач львівської вірусологічною лабораторією.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як уточнили в прес-службі корпорації «АТБ», 12 систем для експрес-діагностики будуть доставлені в лабораторні установи різних регіонів України до 17 квітня. Ними вже користуються обласні лабораторні центри Полтави, Дніпра, Херсона, Чернівців, Києва та Житомира.

Таким чином, внесок корпорації «АТБ» у заходи з протистояння епідемії коронавіруса в Україні вже перевищив 110 мільйонів гривень. Вона реалізує спільний з Міністерством соціальної політики України благодійний проект по наданню адресної допомоги представникам соціально незахищених верств населення у вигляді продуктових наборів та товарів повсякденної необхідності. На реалізацію цього проекту мережа «АТБ» предоставила 100 млн грн., які дозволять здійснити адресну допомогу соціально незахищеним категоріям громадян по всій території України. В рамках цього проекту згідно з поіменними списками, складеними регіональними і місцевими підрозділами Мінсоцполітики, буде роздано близько 580 тисяч безкоштовних наборів в локаціях присутності супермаркетів «АТБ».