У Чорнобильській зоні відчуження за 10 днів пожеж знищено 30% туристичних локацій. Про це ефірі hromadske заявив член громадської ради у Держагентстві з управління зоною відчуження та директор агентства "Чорнобиль тур" Ярослав Ємельяненко.

Він розповів, що близько третини локацій знищені повністю та не підлягають відновленню. Серед них радянські бази відпочинку, деякі металеві локації і покинуті села. Ємельяненко зазначив можливість відтворення локацій з використанням сучасних технологій.

"Частина локацій, ймовірно, будемо якось намагатися відтворити, можливо навіть з використанням сучасних технологій, як доповнена реальність. Тому що ми повинні показати людям, що приїжджають, принаймні, що тут було", — сказав Ємельяненко.

Він розповів, що основні об'єкти пожежа не торкнув. Серед них Чорнобиль, Чорнобиль-2, радіолокаційна станція "Дуга" і Прип'ять.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Тим часом як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, пожежа в Чорнобильській зоні відчуження практично повністю погашено. Відкритого вогню на території вже спостерігається. Залишилися невеликі осередки тління в лісах, однак їх ліквідація вже не викличе утруднень. Таким чином, сховищ радіоактивних відходів вже ніщо не загрожує.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нацдружины підставили плече рятувальникам у боротьбі з пожежами в Чорнобильській зоні.

Як повідомляв Знай. ua, волонтери організували потужну підтримку пожежників.

Також Знай. ua писав, що дощ загасив вогонь у Чорнобильській зоні.