У середу, 15 квітня, стало відомо про те, що в зону відчуження неподалік від Чорнобильської АЕС втретє запалали ліси, які буквально день тому ледь загасили пожежники після холодних дощів.

Про новий спалах у Чорнобилі повідомив член громадської ради Держагентства з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко на своїй Facebook-сторінці.

"Горимо знову. В Чорнобиль везуть півтисячі пожежників", - написав Ємельяненко.

скріншот з Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні відчуження за 10 днів пожеж знищено 30% туристичних локацій. Серед них радянські бази відпочинку, деякі металеві локації і покинуті села.

Як повідомляв портал Знай.uа, вогонь знищив колишні села Лелів, Смарагдовий, Чистогалівка, Варовичі. Крім того, постраждав і Рудий ліс. Вогонь вже підбирався до сховища радіоактивних відходів "Підлісний" та атомної станції. Однак рятувальникам допомогла погода.

Також портал Знай.uа писав, що небайдужі люди організували допомогу пожежникам, які займаються гасінням пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Саме так і з'явився "Волонтерський штаб", який розпочав роботу на контрольно-пропускному пункті "Дитятки".