У Чистий четвер варто молиться до ікони "Тайна вечеря" і просити про прощення гріхів. В цьому зможе допомогти особлива молитва.

Молитва:

"Вечері Твоєї тайної днесь, Сину Божий, мене причасника прийми, бо ворогам Твоїм тайни не повім і поцілунку не дам Тобі, як Юда, але, як розбійник, ісповідаюся Тобі: Пом’яні мене, Господи, у царстві Твоїм
Та не на суд і не в осуд буде мені причастя Святих Твоїх Таїн, Господи, альо на зцілення душі і тіла. Амінь".

Цей образ допомагає поговорити з Богом, розповісти йому про свої труднощі.

Образ посилає благословення на приготування їжі, молитва до і після обіду перед іконою буде звучати як подяку за можливість вживати їжу.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Церковний обряд під час Святого Пасхального Тридіуму
Церковний обряд під час Святого Пасхального Тридіуму / Скріншот

В церкві перед цією іконою моляться для вирішення прийняти Святі Дари. Крім того часто перед цією іконою просять прощення гріхопадіння.

Страсний тиждень вимагає від християн особливої турботи, щоб підготуватися до головного великоднього свята. Останній тиждень Великого посту сама по собі особлива, але Чистий четвер вважається одним з основних днів, оскільки в цей день кожна домогосподарка закінчує прибирання будинку, випікає паски і фарбує яйця на свято. В інші дні перед Великоднем все це не допускається.

Чистий четвер відрізняється від інших днів Страсного тижня особливими звичаями та ритуалами, які використовувалися нашими предками і збереглися до нашого часу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чого ні в якому разі не можна робити в свято.

Як повідомляв Знай. ua, история, традиції і головні обряди свята.

Також Знай. ua писав, що потрібно обов'язково зробити в свято - головні обряди.