Місяць тому католицька церква змінила текст молитви "Отче наш". У свою чергу РПЦ заявила, що не буде цього робити.

Так, папа Римський Франциск офіційно схвалив зміну тексту молитви "Отче наш" 6 червня. Фразу "і не введи нас у спокусу" в молитві замінять на "не дай нам піддатися спокусі".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На думку Франциска, минуле формулювання припускає, що саме Бог вирішує привести нас у спокусу, чи ні. Але це не відповідає істині, впевнений папа.

"Бог ніколи не вводить нас у спокусу. Він дозволяє нам відчувати спокусу, але ми повинні самі зробити вибір", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

При цьому РПЦ не буде змінювати текст "Отче наш". Про це заявив член Синодальної біблійно-богословської комісії РПЦ протоієрей Андрій Новіков.

"Ніхто, звичайно, не буде змінювати текст молитви. Як отримали Писання, так і залишимо", - заявив священнослужитель.

За його словами, у РПЦ версії "Отче наш" немає богословських помилок.

Нинішню версію молитви католицька церква використовувала з 1966 року. Нововведення було зроблено після 16 років досліджень католицьких вчених. Воно виправляє те, що, на їх думку, вважається помилкою перекладу.

Нагадаємо, 4 липня у Ватикані Папа Римський зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним.

Як повідомляв портал Знай.uа, Епіфаній розповів, що дивився серіал «Молодий Папа» з Джудом Лоу, а також те, що любить класичну музику.

Також портал Знай.uа писав, що у Ватикані відмовилися визнавати права трансгендерів.