Не так давно в мережі з'явилося резонансне відео, на якому було зафіксовано дивну поведінку Папи Римського Франциска. Кадри зняли в Лоретській базиліці в містечку Лорето поблизу Анкони, повідомляє видання The Sun.

Наприкінці меси парафіяни по одному підходили до Франциска і, щоб висловити повагу чолі Ватикану, намагалися поцілувати папський перстень. Однак кожен раз понтифік не давав цього зробити.

У соцмережах люди обурилися поведінці Франциска, визнали його дивним і грубим.

«Це нагадувало якийсь розіграш», «Йому треба було просто сказати присутнім з самого початку, щоб вони не цілували перстень. Дуже грубо», «Треба було змінити протокол, а не принижувати людей», — прокоментували відео користувачі мережі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Деякі католики припустили, що так 82-річний Франциск хотів проявити скромність. Але це була не найкраща ідея, так як мова йде не тільки про особистість самого понтифіка, але і про те, що він уособлює церкву.

Один із католицьких священиків заявив, що це частина ритуалу і спосіб вшанувати Ісуса Христа, тому поведінку Папи Римського він назвав «викликаючу занепокоєння».

Як відомо, на папському персні зображений апостол Петро, який закидає рибальську сітку з човна. З часів Середньовіччя зберігається традиція, за якою кожен відвідувач папи повинен прикластися губами до перстня в знак послуху його волі.

Для новообраного папи виготовляється золотий перстень, на який наноситься його ім'я. Але Франциск в цілях економії попросив виготовити новий перстень з позолоченого срібла.

Нагадаємо, що розкриті архіви Папи Римського Пія XII, який керував католицькою церквою під час Другої світової війни. Архіви відкрив Папа Римський Франциск.

Як повідомляв портал Знай.uа, 29 березня відновлення шанування Чудотворної ікони розп'яття Спасителя з Зарваниці. Ікону перевезуть у Рим для благословення корони Тернового вінка Папою Римським.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві може з'явитися перший в Україні Національний археологічний парк з майже 20 скульптурними локаціями. Ініціативу підтримав Папа Римський Франциск.