Впродовж останніх кількох днів із проведенням щоденного онлайн-брифінгу мера Києва Віталія Кличка щодо ситуації в місті і рівня захворюваності на коронавірус відбуваються систематичні проблеми. Тисячі глядачів вимушені дивитися звітування із частими перериваннями трансляції, зникненням відеоряду та звуку. Як виявилося, все це є результатом кібератак серверів КМДА, які були зафіксовані у чималій кількості останніми днями. Сьогоднішній брифінг теж не став виключенням, та все ж трансляція відбулася. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

За добу – 32 нових випадки: з'явилися хворі Іонинському монастирі

Ситуація із динамікою розповсюдження Covid-19 продовжує залишатися напруженою.

"Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус за минулу добу збільшилося на 32 людини. За минулу добу в столиці, на жаль, ще 1 летальний випадок. Захворіли 11 жінок, віком від 29 до 80 років, і 2-річна дівчина, 20 чоловіків від 19 до 60 років. До лікарень столиці госпіталізували 3 пацієнтів, інші лікуються на самоізоляції", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Загалом, у Києві вже 644 підтверджених випадки захворювання на коронавірус.

А от поширення захворювання серед священнослужителів триває і надалі – наразі зафіксовано випадки в одному з монастирів Печерського району, а в Лаврі, яка стала осередком спалаху інфікування, триває лабораторне тестування.

Віруючі в церкві під час карантину, фото: Facebook
Віруючі в церкві під час карантину, фото: Facebook

"У Києво-Печерській Лаврі тривають протиепідемічні заходи. Також медики контролюють стан хворих з легкою формою вірусу, які лікуються на самоізоляції на території Лаври. Вчора відібрали ще 32 зразки на тестування і відправили їх в лабораторію – результати тестів мають бути сьогодні. Є випадки захворювання в Іонинському монастирі – там сьогодні працюють санітарні лікарі і ми розглядаємо питання щодо закриття його на карантин", – відзначає Віталій Кличко.

В переліку людей, що перебувають у самоізоляції через спілкування з хворими на коронавірус, кількість працівників медзакладів збільшується – як повідомив столичний голова, станом на 16 квітня, у місті нараховується таких 179 медиків.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Кияни масово вимагають "ізолювати" всі храми: "ТЕРМІНОВО ЗАКРИЙТЕ ЦЕРКВИ!"

Та от поодиноке посилення карантинних обмежень у церквах, яке поки що столична влада зробила лише в Лаврі, кардинально не влаштовує жителів міста. Кияни вимагають закрити всі церкви на території столиці, а десятки заражених працівників монастиря, які, незважаючи на спалах хворих на Covid-19 місцевих служителів, навіть не обмежили доступ вірян і продовжили працювати, ставлячи під загрозу тисячі людей, оштрафувати.

"Пане МЕР, чи будуть оштрафовані порушники карантину в Києво-Печерський Лаврі, які брутально начхали на заборони, заразились самі, заразили багатьох і сприяли розповсюдженню вірусу в Києві?! Будемо їх лікувати чи по-справедливості карати?", – пише киянка Наталія Миколаївна.

"Чому усі підприємства, кафе та бізнес закриті, а церкви, які нічого не виробляють і не сплачують податки - відкриті і працюють, створюючи скупчення людей і сприяють розповсюдженню коронавірусної інфекції?", – обурюється автор одного з дописів Наталія Нішта.

"Храми треба закрити! Поставити там патрулі. До п'ятниці минулого тижня проводили соборування і причастя. Це не повинно навіть обговорюватися, наш народ не розуміє, на жаль і сподівається, що саме їх пронесе. На Великдень будуть висвітлювати паски, я впевнена в цьому. І це призведе до спалаху хворих. Ні священики, ні народ не розуміють всієї серйозності і загрози здоров'ю. Треба діяти жорстко, на благо людям. Жорстко!", – зазначає автор одного з дописів Олена Українка.

Ми і надалі будемо слідкувати за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.