У той час, як мешканці столиці не знаходять собі місця від щоденного зростання кількості хворих на Covid-19 у місті, київський голова так і не спромігся змінити формат спілкування з жителями – котрий тиждень поспіль він обходиться 20-хвилинним онлайн-брифінгом. З кожним днем кількість критичних для киян питань, які так і залишаються без конкретних відповідей, зростає, немов сніжний ком. Та, схоже, останньою краплею стало нещодавнє розміщення у місті "усміхнених" білбордів із зображенням Віталія Кличка, які буквально підірвали соцмережі, викликавши "вибух" дописів обурених жителів. Разом з цим, і на "коронавірусному фронті" з'явилися невтішні новини, які, швидше за все, лише посилять "вибухову хвилю" з боку киян. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Карантин, фото Знай.ua
Карантин, фото Знай.ua

Рекордне збільшення хворих: за добу виявлено 79 осіб, "вогнище" – в Лаврі

Якщо кількість інфікованих на коронавірус, станом на 12 квітня, дорівнювала 416 особам, то сьогодні ситуація значно погіршилася.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Новини сьогодні тривожні. Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на ще на 79 людей. З них 6 медиків. На жаль, ще 2 летальних випадки. Захворіли 22 жінки, віком від 26 до 66 років, та 57 чоловіків від 18 до 74 років. До лікарень госпіталізували 7 пацієнтів, інші лікуються вдома. 63 випадки зареєстровані в Києво-Печерській Лаврі – тобто, там вже понад 90 підтверджених випадків", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, у Києві вже 495 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Аби оцінити реальний стан розповсюдження небезпечного вірусу в Лаврі, туди, за словами Віталія Кличка, сьогодні будуть направлені мобільні рентгени та бригада медиків для забору зразків на ПЛР-тестування.

Варто відзначити, що впродовж вихідних до Київського міського лабораторного центру МОЗ України доставлено 827 зразків, які наразі перебувають на стадії дослідження. Як підкреслив голова КМДА, наразі результат виявляється позитивним у 15 % пацієнтів від загальної кількості.

Від киян – маса питань: від обурень відкритими церквами до повноважень правоохоронців

Якщо в перші кілька тижнів карантину середня кількість коментарів під постами мерії та мера столиці дорівнювала кільком десяткам, то нині ситуація кардинально змінилася. Тільки на офіційній сторінці Віталія Кличка та "Кличко-мер" після кожної публікації з'являються сотні дописів. І переважна більшість із них – висловлювання обурення від киян. Жителі різних районів міста почали масово ставити важливі для них питання, на які так і не змогли почути ґрунтовну відповідь на жодному з брифінгів столичного голови.

"Влада готує лікарні? Медпрацівники забезпечені всім необхідним вже? Достатньо тестів? Не лише залишаєтеся вдома? Пишіть, що зроблено за час карантину, коли почнеться справжня епідемія. Карантин не може бути вічним!", – обурюється киянка Катерина Бойко.

"Пане Кличко, краще поміркуйте як полегшить життя людям, травмованим коронавірусом і соціальною безоднею. Бо тільки чути про гасання у гідропарку за спортсменами. І безкінечні погрози, жахи", – пише одна з авторів допису на сторінці Віталія Кличка Ніна Рікка.

На додаток до переліку критичних питань, які буквально накипіли у киян впродовж останніх кількох тижнів, серед коментарів чимало повідомлень про відверту недовіру озвученій статистиці. Ще більше розхитує ситуацію помічена з першого тижня онлайн-брифінгів столичного голови різниця у даних Віталія Кличка та МОЗ.

Жителі мегаполісу не стримуються і в описі важливого проведення меж щодо повноважень та причин штрафування правоохоронцями.

Шквал обурень за фото-заклик "не шастать": "Совість є? Ми не живемо, а виживаємо"

Втім, наймасштабніший резонанс викликали все ж "усміхнені" білборди із зображенням мера Києва.

Білборд Віталія Кличка - фото з Фейсбук
Білборд Віталія Кличка - фото з Фейсбук

Соцмережі буквально рясніють сотнями дописів обурених жителів міста.

На розміщені білборди відреагували і жителі інших міст України.

"Так воно ж і видно як мер цей розмовляє без поваги. Чому люди не знають свого місця. Ну, дуже ми поважали Кличка, коли він був в спорті, та, на жаль, зараз не можу це сказати. Просто треба знати своє місце", – відзначає мешканка Одеси Людмила Ніколаєнко.

Втім, ось наступна категорія повідомлень є, напевно, найпоказовішим проявом справжнього життєвого контрасту в місті, що з кожним днем стає ще тільки критичнішим і мав би, щонайменше, стати "SOS-сигналом" для міської влади.

"Так сину не живем, а виживаєм. Якщо не от вірусу ,то з голоду виздихаємо. Ні грошей, ні роботи, якісь запаси були ,та й ті кінчаються. Це ще пів біди ,а от як тим багатодітним бути. Знаю одного такого, семеро діток ,а батько бідолаха, за все хватається, ніякої роботи не відмовляється, сам будівельник, золоті руки. Та нема зараз роботи ,це для його родини тяжкі часи. Як далі жити?", – відзначає одна з користувачів Фейсбуку Тетяна Красвітня.

"Купила хліба дешевого, поділила на декілька частин, заховала, щоб не з'їсти зразу, але розумію, що знову віддам дітям. І це ще не найгірший стан, бо в багатьох немає нічого на свіжі продукти,.. Справді, виживаєм й потребуємо юридичної підтримки й реального, адекватного захисту", – пише Світлана Рипка.

Чи відреагує мер Києва на "цунамі" коментарів розпачу і обурення та про подальший розвиток подій в столиці, читайте на порталі Знай.ua.