З київської області прийшли вельми тривожні новини. Так, у селищі Черногородка (Макарівський район), медики, які працюють у столиці заявили про небезпеку, яка їм загрожує від місцевих жителів. За їхніми словами, голова сільради заборонила виходити з дому, навіть незважаючи на те, що їх тести на коронавірус негативні, погрожуючи їм гігантським штрафом. Мало того, односельці намагалися спалити їх будинки.

Про це стало відомо завдяки заявам санітаркам, які вони зробили для українських журналістів.

в лікарні, скріншот із відео
в лікарні, скріншот із відео

Відомо, що наприкінці березня співробітники клінічної лікарні №5 контактували з пацієнтами, у яких пізніше підтвердилося зараження на коронавірус. Всі лікарі здали тест. В результаті серед них виявили 9 інфікованих. П'ятеро людей зараз лікуються на стаціонарі. У трьох санітарок з Макарівського району тест показав негативний результат, і вони продовжують працювати, допомагаючи рятувати життя людей. Проте голові села, звідки жінки їздять на роботу, результатів тесту недостатньо. Він заборонив їм виходити з дому.

На днях одній з санітарок з Черногородки Олені Міщенко у двір кинули коктейль Молотова. Жінка спробувала викликати поліцію, але та відмовилася приїхати. Голова села заявив, що якщо побачить Олену на вулиці, вона заплатить штраф 17 тисяч. Лікар-анестезіолог Ярослав Товстуха з лікарні №5, який підвозить санітарок на роботу, переймається за них, інші співробітники клініки у розпачі.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

"Голова сільради розворушив це все: нібито я на самоізоляції. Але я не контактувала з хворими, я не хвора. Я звичайна санітарка. Сьогодні мені кинули солярку у вікно, не пустили в магазин, мені довелося їхати в інше село. Мені потрібно купити хліб. Що мені робити? Це якийсь дурдом. Мені погрожують спалити хату. Сусіди кажуть, щоб я не підходила, тому що я хвора на коронавірус. Я приїхала до голови сільради, а він мені сказав, щоб я сиділа вдома на самоізоляції. Але я хочу їсти, що мені робити? Мені страшно. Невідомо, що мені підкинуть завтра. Ви мені розкажіть, що мені робити? Я проживаю одна з котом. Хто мене захистить?" - сказала Олена Міщенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, морські леви почали ходити по вулицях і нападати на людей, до чого привів карантин.

Як повідомляв Знай.uа ревізор Панкова знайшла грубі порушення в популярному фаст-фуді – без масок і рукавичок.

Знай.uа писав, схудла на 50 кіло зірка "Кварталу" розповіла, чим хороша ізоляція: "Нікого не врятують...".