В умовах пандемії коронавіруса Covid-19, всій Україні довелося змінити звичний ритм життя. Щоб уберегти себе і близьких від смертельної інфекції, необхідно залишатися вдома і дотримуватися карантину. Міністерство охорони Здоров'я і Президент України Володимир Зеленський закликали залишатися вдома навіть на Великдень, і не ходити в церкву. Але Православна церква України ( далі ПЦУ) пішла назустріч своїм парафіянам і організувала можливість подавати записки за здоров'я та упокій онлайн. Про це повідомила прес-служба ПЦУ.

ПЦУ, фото: Цензор
ПЦУ, фото: Цензор

Наголошується, що для цього необхідно заповнити спеціальну форму.
"Онлайн-записки сьогодні будуть зачитуватися у Великодню ніч — під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своєму домі єдиними устами промолвим: "Христос Воскрес! Воістину Воскрес!".
Заповнюйте форму іменами близьких, за яких неодмінно буде звершена молитва". У повідомленні ПЦУ говориться, що подати записки можна буде протягом дня 18 квітня, до 22:00.

Свічки. Скріншот з відео.
Свічки. Скріншот з відео.


Церква також звернулася до вірян з проханням у світле свято Великодня залишатися вдома і долучатися до богослужінь онлайн через відео трансляції.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чи чекати сплеску зараження Covid-19 після Великодня

Як повідомляв портал Знай.uа, російські попи з Києво-Печерської Лаври потребують допомоги в української влади після зараження коронавірусом.

Також Знай.uа писав, у священика УПЦ МП виявили коронавірус.