Підприємці, чия діяльність була призупинена через запроваджений в Україні карантин, мають право не сплачувати орендну плату за період вимушеного простою окрім плати за комунальні послуги.

Про це інформує Торгово-промислова палата України.

"Підприємці, які орендують приміщення і фактично не можуть скористатися ними через введення карантину, за березень повинні оплатити тільки вартість комунальних послуг або можуть домовитися з власниками нерухомості про повне скасування орендної плати", - стверджують у ТПП.

карантин в Україні, скріншот з відео
карантин в Україні, скріншот з відео

"Раніше парламент звільнив власників землі та нерухомості від сплати майнових податків за березень 2020 року. За оцінками Торгово-промислової палати, власники майна змогли заощадити близько 2,9 млрд грн. Пільга, надана власникам майна-орендодавцям, у багатьох випадках не призвела до зменшення орендної плати для підприємців, які були змушені зупинити роботу на час карантину. Ми звертали увагу влади на це питання і підхід до його вирішення в інших країнах — пільгу зі сплати податків на майно отримують ті орендодавці, які роблять істотну знижку для орендарів на період карантину", - пояснює президент ТПП Геннадій Чижиков.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

ТПП вже заявляла про своє сприяння орендарям в умовах карантину. "Для посилення підтримки малого бізнесу системою палат було прийнято рішення з 27 березня 2020 року, на період дії карантину, надавати послугу з розгляду та прийняття рішення щодо можливості засвідчення форс-мажорних обставин за договорами оренди безкоштовно. Процедура буде залишатися правом заявника та здійснюватись тільки на підставі обов’язкового надання підтверджуючих документів, що заявник є суб’єктом малого підприємництва і підпадає під критерії, визначені ст. 55 ГК України", - ще на початку місяця стверджували у ТПП.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Протримаємось не довго - що станеться з українським бізнесом через карантин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні.

Також "Знай.ua" писав, Податкові канікули і відстрочка по платежах - українцям на карантині підготували низку змін.