В Україні пік смертності від коронавірусу COVID-19 припаде на початок травня. Так кажуть українські математики. Такі припущення оприлюднили днями у дослідженні Національної академії наук України.

"Якщо будуть продовжені карантинні заходи в тому ж обсязі, що і на даний момент, пік нових випадків Covid-19 в день буде припадати на 2-5 травня 2020 року, пік летальних випадків - на 3-8 травня", – зазначили вчені.

За словами аналітиків, після досягнення піку захворюваності число нових випадків інфікування буде знижуватися до кінця травня.

"При обчисленнях вважалося, що карантинні заходи не будуть порушуватися на час святкування Великодня в Україні", – підкреслили в НАНУ.

Графік розрахунків
Графік розрахунків

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У країнах, які запровадили жорсткі карантинні обмеження, пік захворюваності, за статистикою, наступав через 14-19 днів. Приблизно половина цього часу - це запізнення статистичної інформації від реальної динаміки (час на прояви симптомів, самолікування, звернення до лікаря і очікування результатів тестів).

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що доктор Комаровський випустив чергову серію відповідей на питання публіки щодо Covid-19.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кров Тома Хенкса допоможе вченим в розробці вакцини від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, як лікують від вірусу в київській лікарні.