Експерти-економісти представили свій прогноз по ситуації в Україні у другому кварталі 2020 року. Пандемія коронавірусу COVID-19 внесла серйозні корективи у передбачення професіоналів, і економічна рецесія є доволі відчутною.

Про це йдеться у спеціальному матеріалі видання Сегодня.

Свої експертні оцінки надали голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський, керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин і віцепрезидент з питань економічної політики в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП) Віктор Скаршевський. У своїх прогнозах економісти виходили з оновленого макроекономічного прогнозу Кабміну на 2020 рік і того припущення, що карантин закінчиться не пізніше 1 червня, але це не призведе до нового спалаху захворюваності.

За прогнозами, інфляція складе від 3,5 до 8%, що навіть у найоптимістичніші сценарії означає значне зростання її темпів.

Особливою проблемою стане зростання безробіття. Іншим ударом по робітниках стане й зменшення середнього розміру заробітної плати.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зате більш оптимістично економісти оцінюють ситуацію з курсом гривні та ціною на бензин. Хоча зменшення притоку валюти від трудових мігрантів і має загрожувати гривні, отриманий транш від МВФ має вберегти. Ціни на бензин підтримує світове зниження попиту і відповідне падіння ціни нафти. Державний борг теж зміниться доволі незначно.

Прогноз на ІІ квартал, фото Сегодня
Прогноз на ІІ квартал, фото Сегодня

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зліт долара, нова середня зарплата та удар інфляції — озвучено прогноз на перші тижні після карантину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Без пасок і крашанок - продуктовий кошик злетить у ціні перед святами.

Також "Знай.ua" писав, Долар по 30 і нечуване падіння ВВП - пандемія винесла вирок українській економіці.