Військовий лікар з Запоріжжя Денис Зубченко 30 березня дізнався, що у нього позитивний тест на коронавірусну інфекцію covid-19. Відомо, що медик ще не вилікувався від цього вірусу. Також відомо, що захворіли і його рідні - дружина та донька, які проходять лікування вдома.

У мережі Facebook Денис опублікував пост під назвою "Хроніки захворювання covid - 19". У такому "щоденнику" чоловік розповів, що відбувається з ним під час хвороби.

"Це не важкий стан по медичним міркам, а приблизно між легко та середньою тяжкістю", - пише Денис.

30.03.2020 - ввечері відчув загальну слабкість і нездужання, виміряв температуру - 37,3.

Протягом 3-х днів температура не піднімалася вище 36,7, не було жодних симптомів.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У п'ятницю 03.04.2020 ввечері відбувається те ж саме - загальна слабкість і температура 37.3.

Оскільки на наступний день повинен був виходити на чергування, то трохи перестрахувався і викликав лікаря. Приїхала швидка, молодий доктор провів огляд, консультацію, нічого критичечкого не виявлено (легке почервоніння в горлі, жорстке дихання). Виписав лікарняний з наступним візитом до сімейного лікаря на понеділок 06.04.2020

В суботу з'явилися симптоми у дружини, нездужання, міалгія (біль в м'язах - ред.), Температура 37.6 трималася до понеділка.

До понеділка у мене температура стрибала від 36,4 (ранок) до 37,6 (вечір)

У понеділок на прийомі у сімейного лікаря температури немає, але турбують міалгії, парестезії в проекції міжреберних м'язів з обох боків. У дружини теж, але міалгії більш розгорнуті і поширюються на м'язи кінцівок. Крім того, в неї пропав смак і нюх.

Мені лікарняний продовжують, дружині відкривають, до п'ятниці 10.04.2020.

У четвер 09.04 - у мене різкий підйом температури до 38,1 посилюються болі між ребер з обох сторін (ані кашлю, ані нежитю), з'являється набряк слизової носа. У дружини все та ж уповільнена картина з відсутністю смаку і нюху.

Починаю прийом Аугментину 1000 мг 2 р / с.

10.04 - зідзвонюємося з сімейним лікарем, описуємо симптоматику, нам продовжують лікарняний у телефонному режимі і пропонують провести експрес тест на COVID-19.

Через кілька годин приїжджають, роблять забір крові і ввечері отримуємо обидва негативний результат.

До понеділка у мене зберігається висока температура — вище 38,2 збиваю парацетамолом (не менше грама, інакше не працює). При цьому збивається до 37,8. Я іноді додавав або анальгін або аспірин — іноді температура опускалася до 37,3.

У дружини картина не змінюється, температура від 36,7 скаче до 37,3.

У понеділок 13 квітня їдемо в поліклініку - роблю рентген - на рентгені бронхіт.

у лікарні, скріншот з відео
у лікарні, скріншот з відео

Увечері в понеділок отримуємо інформацію, що ми з дружиною обоє контактні з COVID-19 (ПЛР підтверджені випадки).

У вівторок 14 - у поліклініці здаємо загальний аналіз крові і просимо зав.амбулаторією провести нам ПЛР тест на COVID 19. Без будь-яких складнощів і заперечень зав.амбулаторією саджає нас в окремий кабінет і протягом години нам беруть назофарінгіальні мазки на ПЛР . При цьому у мене все ще 38, яка вкрай важко збивається.

Середа о 12:00 отримуємо інформацію - у мене позитивний тест, у дружини - сумнівний результат. У мене зберігаються всі вищеперелічені скарги і температура 38,1.

Підключаю другий антибіотик (левофлоксацин 500 мг 2 р / с).

У четвер 16.04.2020 дізнаємося результат тесту дружини - негативний, у мене в цей день 38.4, моторошний озноб і слабкість, відсутні міалгії, пройшов набряк слизової носа. О 16:40 - температура 38,4 - приймаю 1гр, парацетамолу, у лихоманці лягаю під дві ковдри, всього трясе і "ковбасить".

До 21:00 температура падає до 37,8 в цей час приймаю препарат з мікроелементами - Mg 133 мг, Са - 330 мг., Zn - 5 мг. вночі прокидаюсь весь мокрий - міряю температуру 37.2

Вранці в п'ятницю 17.04.2020 - температура 37.2, слабкість і більше нічого.

протягом всього дня температура скаче від 37,2 до 37.9 на цьому тлі п'ю мікроелементи по 1 таблетці 3 р / с.

Субота 18.04.2020 - прокидаюся температура 36,8 і ніяких симптомів крім підвищеної стомлюваності, протягом дня температура кілька разів підскочила до 37.5 до вечора і затрималася на рівні 37.1

Зараз Денис Зубченко все ще хворіє, але йому стало краще. Пише, що від воскресіння 19.04 - з 11:00 температура стрибає від 36,4 до 37. Самопочуття ближче до задовільного.

Дочка Дениса теж здала тест на ПЛР у четвер 16.04 - результат позитивний. У неї температура до 38 і закладеність носа болять м'язи.

"Будьте здорові — дуже неприємна і ні на що не схожа хвороба!" - пише Денис Зубченко в кінці посту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин скасовується? Харків'янам дозволять гуляти в парках.

Як повідомляв Знай.uа китайська вакцина вилікувала хворих на коронавірус мавп, людство в їх руках.

Знай.uа писав, львівських медиків "розцілували" за ризиковану місію, герої нашого часу - потужне відео.