Україна увійшла в топ-100, на голову випередивши Росію і Білорусь

В опублікованому у вівторок, 21 квітня, "Індексі свободи преси" для України є дві новини - хороша і погана.

Гарна новина полягає в тому, що вперше з 2009 року Україна потрапила в сотню країн світу за рівнем свободи слова в дослідженні міжнародної організації ″Репортери без кордонів. Піднявшись на 6 сходинок вгору, Україна посіла 96 місце рейтингу.

Помер наближений до патріарха Кирила протоієрей

У Москві від коронавіруса помер настоятель Єлоховського собор протоієрей Олександр Агейкін. Про смерть протоієрея повідомила робоча група з COVID-19 при патріархові. Пізніше смерті настоятеля від коронавірус підтвердили в РПЦ.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Патріарх Кирил і протодиякон Олександр Агейкин
Патріарх Кирил і протодиякон Олександр Агейкин

Як повідомляють російські ЗМІ, у вівторок, 21 квітня, в Москві на 49-му році життя помер настоятель Богоявленського кафедрального собору в Єлохові протоієрей Олександр Агейкин.

Україна уклала важливу угоду про видобутку газу

Французька компанія обійшла трьох конкурентів у конкурсі по збільшенню видобутку газу на виснажених родовищах Укргазвидобування. Приріст видобутку може становити десятки відсотків.

Нафтогаз підписав угоду з міжнародною компанією Expert Petroleum, в рамках якого буде интесифицирована видобуток газу малих родовищ на заході України.

Волонтери передали бійцям ООС 3000 пасок

Об'єднаним силам напередодні Великодня передали три тисячі пасхальних кексів. Про це відзвітувала прес-служба штабу ОНС в Facebook. Військові висловили подяку магазину Rozetka і Владиславу Чечеткину.

#ООС #Операція_ОС Об’єднаним силам напередодні святкування Світлого Христового Воскресіння одним з приватних...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Maandag 20 april 2020

“Така підтримка, особливо в період введених державою карантинних заходів, є свідченням єдності армії і народу, прикладом небайдужого ставлення до завдань, які виконуються особовим складом збройних сил”, — йдеться у повідомленні.

Українські медики залишаться без зарплат, експерт пояснив чому

Відомий економічний експерт Юрій Атаманюк розкритикував другий етап медреформи, в рамках якого заробітної плати для лікарів-інтернів не передбачено.

Позицію щодо оплати праці медпрацівникам Атаманюк висловив у своєму Telegram-каналі.

Медики швидкої, скріншот: YouTube
Медики швидкої, скріншот: YouTube

"Якась незрозуміла підтримка медпрацівників та медицини в цілому. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в рамках другого етапу медреформи заробітної плати для лікарів-інтернів не передбачено! Інтернатура, це 2-3 роки, залежно від спеціалізації. І це під час боротьби з епідемією, коли з інтернів потрібно було б сформувати резерв, у разі сплеску захворюваності або заміни хворих медпрацівників", - написав експерт.

Україна отримає 190 млн Євро від ЄС

незабаром в Україну надійде допомогу від Європейського союзу для підтримки нашої економіки. Про це домовилися міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозель Боррел під час телефонної розмови. Євросоюз виділить Україні 190 мільйонів Євро, серед яких:

  • 15 мільйонів євро будуть спрямовані Моз;

  • 61 мільйон євро надійде на підтримку економіки в Україні;

  • 20 мільйонів євро піде на підтримку малого і середнього бізнесу і не тільки.