У січні-лютому 2020 р. чисельність населення України скоротилася на 44,3 тис чол. і на 1 березня склала 41 858,1 тис. чол. При цьому число померлих перевищує число народжених: на 100 померлих припадає 51 народжений.

Такі дані наводить Державна служба статистики. За даними відомства, в це число ввійшли всі громадяни, які не залишали країну на термін більш 12 місяців.

Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube
Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube

За даними всеукраїнського перепису населення (грудень 2001 року), чисельність населення становила 48 415,5 тис. осіб, з них 32 538 тис. осіб - міське населення, 15 877,5 тис. осіб - сільське. З тих пір вже 17 років перепис населення в Україні не проводилася.

заробітчани у Європі, фото Pxhere
заробітчани у Європі, фото Pxhere

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Зростає міграційний спад населення, тисячі українців покинули країну у пошуках кращої долі за кордоном і виїхали на зарбітки. Дослідження свідчать, що Україну щохвилини покидає двоє заробітчан. Відбуваються невпинні процеси урбанізації, які теж мають вплив на чисельність населення.

Згідно з даними ООН, це може призвести до того, що до 2050 року населення України скоротиться до 36 млн осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, любителям вікендів у Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Європа обнадіяла заробітчан, карантин можуть скасувати - всього три умови.

Також портал "Знай.ua" писав, на каву до Австрії - туристів потішили приємними новинами з "карантинної" Європи.