Уряд України за жодних умов не хоче відпускати заробітчан, які повернулися в Україну, назад на роботу за кордон. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це дуже кваліфікована робоча сила, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку. А тому в інтересах держави залучити таких людей до відкриття бізнесу вдома.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

"І тому ми сьогодні, в першу чергу, говоримо про створення нових робочих місць, а, в другу чергу, паралельно, про те, що ми будемо кредитувати малий і середній бізнес під дуже вигідні умови. З мінімальною відсотковою ставкою на тривалий термін і з можливим відтермінуванням виплати тіла кредиту, щоб це був дійсно такий початковий кредит", – пояснив прем'єр.

Шмигаль запевнив, що спільно із банкірами зараз готується програма кредитування для підтримки і стимуляції бізнесу.

заробітчани, скріншот з відео
заробітчани, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За словами Шмигаля, в деяких країнах Європи зацікавлені роботодавці-аграрії організовували чартерні авіарейси, щоб перевозити робочу силу з інших країн. Але Україна намагатиметься задіяти заробітчан вдома.

"Перемовин про те, щоб вивезти кудись людей на роботи ми не вели й не ведемо. Ні на офіційному, ні на неофіційному рівні. Навіть на рівні між приватними компаніями мені не відомо про таке", – резюмує прем'єр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, любителям вікендів у Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Європа обнадіяла заробітчан, карантин можуть скасувати - всього три умови.

Також портал "Знай.ua" писав, на каву до Австрії - туристів потішили приємними новинами з "карантинної" Європи.