Через карантин в Україні малий і середній бізнес змушені були припинити діяльність. Багато фірм відправили співробітників у безстрокові відпустки або скоротили.

Уряд вирішив виплачувати допомогу таким громадянам. Так, на засіданні 22 квітня Кабінет міністрів затвердив виплати по частковому безробіттю на період карантину.

За виплатами можуть звертатися компанії, які зупинилися в карантин. Їм будуть компенсують кошти на зарплати працівникам, направленим у відпустку за свій рахунок.

Безробітні українці, скріншот: YouTube
Безробітні українці, скріншот: YouTube

Уточнюється, що роботодавець може звернутися до держави за одержанням коштів для виплат своїм співробітникам у разі сплати єдиного внеску протягом шести місяців, що передують даті скорочення діяльності. При цьому роботодавцю заборонено розривати трудовий договір з працівником, з яким виплачувалася допомога протягом періоду виплати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо трапиться вимушене скорочення через карантин допомога надається територіальними органами Центру зайнятості.

Кабмін встановив допомогу по частковому безробіттю у розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати – 4723 гривень. Відповідно до розпорядження, виплати надаються на термін припинення діяльності і додатково 30 днів після завершення карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "держава в смартфоні" буде стежити за самоізоляцією українців, деталі нововведення.

Як повідомляв портал Знай.uа, заробітчани за рік наповнили бюджет України на рекордну суму – навіть МВФ стільки не дасть.

Також портал Знай.uа писав, що тисячі киян залишилися без роботи через карантин, це катастрофа – "18 чоловік на місце".