Харківська прокуратура вже порушила кримінальну справу щодо ймовірного "катування, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства" під час зйомок фільму "Дау. Дегенерація".

Про це йдеться на сайті генерального прокурора.

Варто зауважити, що нещодавно кадри з фільму "ДАУ. Дегенерація" російського режисера Іллі Хржановського викликали неабияке обурення громадськості через залучення до зйомок немовляти з харківського сиротинця, на яких ілюстрували катувальний характер сталінських часів.

"Дау. Дегенерація", кадр з фільму
"Дау. Дегенерація", кадр з фільму

Так, наразі ж правоохоронці звернули на це увагу та порушили кримінальну справу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"За результатами аналізу даних з мережі Інтернет, виявлено факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства під час зйомок кінофільму ДАУ.Дегенерація на території міста Харкова. Прокуратура вже розпочала кримінальне провадження щодо можливого катування неповнолітніх", - йдеться в повідомленні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше немовлят з українського притулку роздягли догола на зйомках фільму в Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кличка підозрюють в проштовхуванні низки земельних афер: зникнуть тисячі гектарів лісу та сотні мільйонів з бюджету.

Також "Знай.ua" писав, що українці оцінили відеоуроки Всеукраїнської школи онлайн — чи має вчитель право на помилку?