Падіння цін на бензин в Україні за підсумками поточного року Національний банк України прогнозує на 10-15%. Це пов'язано з обвалом світових цін на нафту.

В ході онлайн-брифінгу заступник глави НБУ Дмитро Сологуб розповів, що регулятор заклав у своєму макроекономічному прогнозі середню ціну за нафту в 2020 році на рівні 35 доларів за барель.

Проте Він не виключив, що ціна на нафту може бути ще нижче в поточних умовах.

"Ми не виключаємо, що ціни можуть знизитися більше, враховуючи цінові війни і ситуацію із заповненою сховищ... Враховуючи це, ми очікуємо, що падіння цін на бензин буде досить значним - де-то як раз 10-15%", - сказав Він.

Заступник голови НБУ відзначив, що ціни на паливо в Україні за рік вже знизилися більш ніж на 10% і це викликало не тільки падіння ціни на нафту, але і вплив курсу гривні по відношенню до долара.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Volkswagen не хоче відмовлятися від бензинових двигунів, і ось чому.

Як повідомляв Знай. ua, обвал ціни на нафту опустив курс рубля на дно, озвучений несподіваний прогноз.

Також Знай. ua писав, що чи варто українцям чекати різкого зменшення вартості бензину.