Ціни на бензин, дизпаливо і газ на АЗС України можуть коливатися з кожним днем. Znaj.ua зібрали детальні дані по паливному ринку України на вівторок, 29 січня. Дізнайтеся, скільки коштує бензин, газ і дизпаливо в різних областях України.

Експерти склали прогноз щодо цінових коливань на паливо на початку 2019 року. Так, за попередніми підрахунками, у січні ціна на бензин складе приблизно 30 грн.

У Київській області ціни залишаються на колишніх показниках. Нижча ціна стала на АЗС Shell, WOG, OKKO і SOCAR.

Відзначимо, що в 2018 році ціни на нафту побили рекорд за 3,5 року. У вересні барель коштував $81,53. Потім ціна поступово почала знижуватися. У 2019 році теж варто очікувати подібних цінових стрибків.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Так, на ранок 29 січня середні ціни на пальне по Україні були такими:

- Бензин А-95 преміум - 29,62;

- Бензин А-95 - 28,53;

- Бензин А-92 - 27,43;

- Дизельне паливо - 28,45;

- Газ авто­мобільний - 11,62.

Дані про вартість палива в різних областях України:

Відзначимо, що вартість бензину в Україні формується на основі трьох факторів: вартості нафти на світових ринках, акцизу в євро, курсу гривні.

"Швидше за все в 2019 році світова економіка може показати уповільнення зростання. Це викличе зниження попиту на енергоресурси, в тому числі і на нафту. Зниження видобутку нафти в рамках рішення ОПЕК+ дозволить утримати ціни на поточних рівнях або вирости до більш високих показників - аж до $65 за барель. Ціни будуть залежати від попиту і пропозиції, на які впливає економіка Китаю і пропозиції з боку виробників", - зазначив аналітик.

Нагадаємо, святкувати ще рано, але можна приготуватися: ціни на автогаз різко обвалилися. Експерти пояснили різке падіння ціни.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пояснили, яким буде початок року: падіння економіки, складне життя і коливання гривні. Українців чекають погані часи.

Знай. ua писав, що водіїв попереджають про шахраїв: не відволікайтеся і не давайте гроші. Деякі персонажі вже знайомі багатьом водіям.