Житель села Мала Ростівка у Вінницькій області, керівник фермерського господарства, Микола Мотузюк завершує реставрацію старовинної козацької дерев'яної церкви. Ця діяльність тривала понад 5 років, окрім того існують ще деякі роботи всередині храму, які потребують завершення.

Про це повідомляє видання 20 хвилин.

Козацька церква у Малій Ростівці, фото 20 хвилин
Козацька церква у Малій Ростівці, фото 20 хвилин

У реставрації чоловік використовує дуб, як і перші архітектори. При цьому стіни побудовано з дуба, а ось дах - сосновий. Усі елементи, які можна було зберегти оригінальними - чоловіку вдалось зберегти. На жаль, дах зберігся найгірше: Мотузюк мусив повністю побудувати сосновий дах заново.

Козацька церква у Малій Ростівці до реставрації, фото 20 хвилин
Козацька церква у Малій Ростівці до реставрації, фото 20 хвилин

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Чоловік не цурався допомоги експертів: так, через відсутність датування, було необхідно зрозуміти наскільки старими і надійними є балки. Столична експертиза постановила: церкві близько 300 років. Її архітектура є типовою для так званих "козацьких" церков.

Церква у Малій Ростівці, фото 20 хвилин
Церква у Малій Ростівці, фото 20 хвилин

Дерев'яні церкви особливі ще тим, що їхні архітектори вміли облаштувати все так, що храм отримував чудову акустику: звук не відлунював і не згасав, а звучав дуже рівно. На жаль, сьогодні невідомі секрети, які допомогли отримувати такий ефект, тому невідомо чи звучатиме церква у Малих Ростівках так, як звучала триста років тому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Реставрація закарпатських замків коштуватиме 53 млн грн.

Як повідомляв портал Знай.ua, Миколаївський костел у Києві повстане з попелу за десятки мільйонів.

Також Знай.ua писав, що У Львові костел Єзуїтів постане з попелу - що очікує на католицьку Мекку Галичини.