Вже з наступного року 80 відсотків шкільної програми для 5-х і вищих класів має бути виключно українською мовою.

Про це заявила в інтерв'ю Радіо Свободі виконувачка обов’язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Всеукраїнська школа онлайн, фото YouTube
Всеукраїнська школа онлайн, фото YouTube

"В Україні у 190 школах навчання відбувалося російською мовою. З наступного навчального року для учнів 5-го і вищих класів 80% програми має відбуватися тільки українською мовою. Для організації цього були проведені багато заходів щодо вивчення вчителями української мови. Ці навчання для вчителів відбувалися в різних куточках України. До цих навчань залучалися всі вчителі. Власне, ми можемо реалізувати норму закону про освіту, а також норму закону про повну загальну середню освіту", - заявила Мандзій.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Новий Закон України "Про освіту", згідно з яким і проводиться "українізація" шкільної освіти, увійшов у дію восени 2017 року. Однак мовні вимоги стали об'єктом критики як в Україні, так і за кордоном. Остаточну крапку у цьому питанні поставив Конституційний суд України, який у липні 2019 року визнав конституційною відповідну норму ЗУ "Про освіту".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Вчимося вдома!", - Олена Зеленська представила всеукраїнську онлайн школу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Учитель виправдався за помилки "Всеукраїнської школи онлайн" - "Або так, або ніяк".

Також Знай.ua писав, що Учням пропонують тести з "кінською швидкістю" виконання - "Чи потрібна така школа?"