У Telegram з'явилося два бота, які відшуковують персональні дані українських користувачів за номером телефону, а потім передають її зловмисникам. Наразі один бот під назвою "Досьє" вже не працює, а інший і надалі розсекречує приватну інформацію.

Про це повідомляє видання Ain.

Відтак, як відзначається, у боті "Досьє" за гроші за телефонним номером можна було отримати ПІБ користувача, дату народження, серію і номер паспорта, прописку та ІПН. Щодо іншого бота, то він наразі працюю та може надати цю ж інформацію, що і попередній. Так, 10 запитів в ньому коштують $ 50, 50 - $ 100, 200 - $ 200.

Скріншот бота

Відомо, що обидва бота використовують одну і ту ж базу, а точніше мова йде про вкрадену базу "ПриватБанку". Водночас у самій фінансовій установі заявили, що знають про цю ситуацію і вже звернулися до правоохоронців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми виявили цей чат-бот 23 квітня і подали заяву в поліцію для відкриття кримінального провадження. Також ми в черговий раз звернулися до клієнтів з попередженням про небезпеку передачі особистих даних в подібних шахрайських ботах. Нам невідомі джерела даних у таких шахраїв, ми сподіваємося з'ясувати їх за допомогою правоохоронних органів", - розповіли в банку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк розповів, що робити клієнтам при шахрайстві.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк попередив про умови кредитних канікул.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк розповів, куди звертатися потерпілим від шахраїв.