У травні 2020 року українським пенсіонерам проіндексують виплати, після даної процедури громадяни отримають надбавку до щомісячних виплат, а деякі категорії пенсіонером можуть розраховувати навіть на надбавку, або кілька додаткових виплат.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

українські пенсіонери, фото Pxhere
українські пенсіонери, фото Pxhere

Журналісти повідомляють, що в травні пенсіонери отримають надбавку до пенсій у розмірі 11%, це в середньому 260 грн. Це люди, яким пенсія належить за віком та страховим стажем, за інвалідністю; втраті годувальника; вислугою років (медпрацівники, вчителі, зі стажем не менше 30 років у професії).

Пенсіонери, фото: 0629"
Пенсіонери, фото: 0629"

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Якщо ж розмір підвищення не дотягує до 100 гривень, до цієї суми доплатять, але різницю (доплату) буде враховано при подальших перерахунках. Також пенсіонерам, чиї виплати не перевищують 9205,19 грн і яким виповнилося 80 років додадуть ще по 500 гривень. Ті, кому 80 років виповнилося після 1 квітня 2020, дадуть надбавку в місяць після ювілею.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як докупити трудовий стаж до пенсії, інструкція від ПФУ.

Як повідомляв Знай.uа за що українці зможуть не платити протягом карантину — мобільний зв'язок, кредити, штрафи.

Знай.uа писав, грошей немає, але ви тримайтеся – нардепи позбавили українців пільг та субсидій в пік карантину.