Якщо після 11 травня, коли в Україні закінчиться карантин, обмеження скасують повністю, а не послаблять, то кількість померлих від коронавірусної інфекції в країні може зрости в десятки (якщо не сотні) разів.

Про це заявив ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй Facebook-сторінці.

"Що станеться, якщо 12 травня повністю, назавжди скасувати карантин? Загине від 120 до 140 тис. українців до кінця року. Так, більше 100 тис. чоловік. Якщо ж карантин поступово послаблювати, і робити це таргетовано, то загине від 900 осіб до 10 тис. осіб", - написав він, спираючись на дослідження Київської школи економіки.

За словами Милованова, нижня межа близька до оцінок моделі Національної академії наук України та Сінгапурської моделі, які передбачають значну сезонність вірусу. Тобто пандемія зупиниться на літо, а восени і наступного року вірус може повернутися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Милованов різко згадав про чесність від страху втратити зарплату - "Доплачувати в конвертах".

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.