ФОПам дозволили не платити ЄСВ

Фізичних осіб-підприємців можуть звільнити від сплати єдиного соціального внеску ще й за травень 2020 року. Таким чином, Фопів можуть звільнити від ЄСВ за березень, квітень і травень.

Зала засідань Верховної Ради України, фото: president.gov.ua
Зала засідань Верховної Ради України, фото: president.gov.ua

30 квітня на засіданні Верховної Ради нардепи прийняли у першому читанні законопроект 3329−д, який передбачає продовження ще на місяць звільнення Фопів від сплати єдиного соціального внеску.

Шашлики на травневі можуть перетворитися на штраф до 153 тисяч гривень

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У цьому році українці ризикують отримати штраф за улюблену традицію на травневих святах – шашлики на природі. Штрафи зараз виписують любителям прогулянок на свіжому повітрі для стримування зростання кількості інфікованих і хворих.

Штраф, фото Апостроф
Штраф, фото Апостроф

На період травневих свят всі карантинні заборони залишаються в силі. В тому числі не можна розпалювати багаття в лісопарковій зоні і порушувати правило про скупченні людей. До того ж після лісових пожеж по всій країні штрафи за них збільшили у 18 разів.

Тимошенко назвала винних у розвалі економіки

Верховна Рада впритул наблизилася до остаточного прийняття закону про банки, який робить неможливим повернення колишнім власникам націоналізованих фінустанов через суд. Прискорити розв’язку цього питання українську владу підштовхує МВФ, який зробив банківський закон умовою надання фінансової допомоги.

"Вони хочуть протягнути закон про банки, тому що в ньому вирішується три питання. Питання номер один — національний банк України. Який, на жаль, вже давно взято у повне управління глобальними фінансовими групами. Цей національний банк піднімається над державою, стає наддержавним. Він, по суті, виводиться із законодавчого поля України і він буде керувати країною, як держава в державі", - зазначила Тимошенко.

Індексація пенсій у травні – не розкривайте кишеню широко, названа середня сума

У травні очікується планова індексація пенсій. Про це сказано в постанові Кабміну про планову індексації пенсій з 1 травня 2020 року. Індексація торкнеться 8,4 млн пенсіонерів. Загальна кількість пенсіонерів в Україні зараз становить 11,3 млн пенсіонерів. Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу.

пенсіонери на карантині, фото; Уніан
пенсіонери на карантині, фото; Уніан

Лазебна уточнила, що середній розмір підвищення складе в рамках індексації 260 гривень. Найменше додадуть до пенсійних виплат близько 100 гривень.

Венедиктова чесно відповіла на запитання про справу Гандзюк, Шеремета і свою відставку

Нова генеральна прокурорша Ірина Венедиктова висловилася в інтерв'ю hromadske на важливі теми, які зараз хвилюють багатьох українців.

До речі, на початку бесіди з журналістом чиновниця обмовилася, що вона "для інтерв'ю дуже нудна особистість".

"Поспіху в передачі справи Гандзюк у суду не було. Все, що слідство могло зробити – воно зробило"