Чернівецько-Буковинська Консисторія УПЦ МП написала заяву в СБУ з вимогою закрити на повний карантин редакцію місцевої газети "Молодий буковинець". Цю заяву, 30 квітня, адресував начальнику управління СБУ в області В. Монастирецькому секретар Консисторії архімандрит Микита. Про це повідомляє сайт газети.

Так, стало відомо, що напередодні сайт чернівецької газети опублікував у себе ексклюзивний матеріал "Релігійної правди". Там з посиланням на власні джерела повідомлялося, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія пневмонія, а ряд священнослужителів, у тому числі і сам секретар єпархії, хворі на коронавірус. Цю статтю передрукували й інші місцеві видання, посилаючись на "Релігійну правду". Журналіст "Молодого буковинця" звернувся в єпархію з проханням прокоментувати ситуацію, але відповіді не отримав.

Заява в СБУ, фото - molbuk.ua
Заява в СБУ, фото - molbuk.ua

Тим часом, перед подачею заяви в СБУ, архімандрит Микита увірвався в редакцію газети і почав кашляти на працівників видання, а ще поводився дуже нахабно, і все це знімав на відео. У заяві до силовиків священнослужитель зазначив, що саме на сторінках газети "Молодий буковинець" дізнався, що захворів COVID-19". При цьому він говорить, що "шкодує і кається у своєму вчинку" і обіцяє більше не наражати нікого на небезпеку, і просить закрити редакцію на повний карантин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, десятки на вулиці і ще більше в храмі – священник "наплював" на карантин і збіднів на 17 тисяч.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що московські попи в Лаврі продовжують ігнорувати карантин.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус косить верхівку РПЦ – помер наближений до патріарха Кирила протоієрей.