Російська православна церква продовжує плести інтриги навколо автокефалії України. Так московскі попи намагаються залякати грузинських єпископів, які підтримують українську автокефалію.

Про це розповів грузинський богослов Георгій Тігінашвілі в листі до митрополита РПЦ Іларіона Алфеєва, повідомляє Укрінформ.

"Ви використовуєте авторитет католикоса-патріарха (мається на увазі патріарха Грузії – ред.) для нейтралізації і маргіналізації інших, щоб дискредитувати тих, хто підтримує автокефалію української церкви, створити підступну стигму, згідно з якою ті, хто підтримує братню Україну, можуть бути звинувачені в конфронтації з католикосом-патріархом, що є вкрай підступною і нахабною спробою!" – заявив грузинський богослов.

Георгій Тігінашвілі в лист також зазначив, що "метою РПЦ є наша ізоляція та ослаблення".

"Але ви цього не дочекаєтеся", – додав Тігінашвілі.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Раніше координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомляв, що РПЦ в рамках заходів щодо недопущення визнання автокефалії української церкви іншими православними церквами вела "серйозний торг" із вищим духовенством Грузинської православної церкви (ГПЦ).

10 грудня в Грузії навіть побував керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон Алфеєв, який передав ГПЦ часточку мощей преподобносповідниці Тамари (Марджанової), які православна церква Грузії просить уже не перший рік. Після «подарунка» і спільного богослужіння, за даними Тимчука, митрополит Іларіон також передав представникам ГПЦ документи, які висловлюють наполегливу позицію РПЦ щодо питання УПЦ, тобто невизнання її автокефалії.

Нагадаємо, що річницю патріарха Кирила демонстративно проігнорував весь православний світ: лише троє привітали.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Епіфаній збентежив заявою щодо Донбасу та Криму.

Також "Знай.ua" писав, що грузинська церква про український Томос: відреагуємо, але не зараз. Синод Грузинської православної церкви утримався від оцінки створення в Україні помісної церкви.