31 січня 2019 року у Росії відбувся урочистий акт, який був присвячений 10 річниці інтронізації російського патріарха Кирила.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Російські ЗМІ масово тиражували інформацію про величезні подвиги патріарха на "благо всіє церкви". Більше того вони заявили, що на річницю до Кирила приїхали представники найвпливовіших православних церков.

Проте вже відразу ж стало відомо про відверту брехню московських попів. Адже до Москви прибуло лише троє з чотирнадцяти предстоятелів православних церков для того щоб привітати Кирила.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відзначається, що до Кирила приїхали лише наближені до Кремля предстоятелі лише трьох церков - Антіохійської (Сирія), Сербської та Чеських земель і Словаччини.

Відомо, що перша з них живе під повною владою сирійського диктатора та злочинного союзника Путіна Башара Асада. Друга, Сербська також підтримуєтья Кремлем та виступає проти Вселенського патріархату, щоб Престол наділив автокефалією церкви Північної Македонії і Чорногорії. Нарешті, Церкви Чеських земель і Словаччини ніяк не вдається викрутитися з московських обіймів.

Варто відзначити, що не приїхали вітати Кирила предстоятелі одинадцяти православних церков. При цьому глави Олександрійської, Румунської, Болгарської та Польської церков таки відправили своїх посланців до Москви.

Також варто відзначити, що ще шість церков - Константинопольської, Єрусалимська, Кіпрська, Елладська, Албанська і Українська - взагалі проігнорували "свято".

Разом з тим варто відзначити, що під час богослужінь глава Православної церкви митрополит Епіфаній згадує патріарха Російської православної церкви Кирила тільки тому, що це необхідно згідно з канонічним приписом православної церкви, яка зберігає в собі довгоочікуваний Томос.

"До отримання томосу навіть після обрання мене як предстоятеля я не поминав в диптиху патріарха Кирила. І ми не молимося за патріарха Кирила. Але виконуємо канонічні приписи православної церкви та приписи, що містяться в томосі. Ми молимося за єдність православної церкви. Тобто поминаємо всіх предстоятелів помісних православних церков. Тому і в диптиху серед них є і предстоятель РПЦ, патріарх Кирило", - пояснив Епіфаній.

Нагадаємо, митрополита Епіфанія офіційно інтронізували.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Епіфаній збентежив заявою щодо Донбасу та Криму.

Також "Знай.ua" писав, що Путін купив душі ченців Афону.

Шлях митрополита Епіфанія