Патріарх Московський і всієї Русі Кирило отримав звання почесного професора Російської академії наук (РАН). Як повідомляє прес-секретар президента організації, глава РПЦ - "великий популяризатор науки" і друг колишнього глави РАН Юрія Осипова.

Як пояснила представник академії, патріарх Кирило кілька разів брав участь у науково-популярній програмі "Очевидне — неймовірне", ведучим якої був його друг Сергій Капіца. Крім того, глава РПЦ знав батька Капіци, лауреата Нобелівської премії з фізики 1978 року.

Як казав Ейнштейн, теорія відносності говорить про геніальність Творця, і в цьому сенсі жодних суперечностей немає, — говорить прес-секретар президента РАН.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У 2010 році Патріарх Кирило також отримав звання почесного професора Національного дослідницького ядерного університету МІФІ.

Раніше повідомлялося, що глава Російської православної церкви патріарх Кирило передбачив пришестя антихриста. Як вважає священик, існування інтернету — це вісник апокаліпсису. Таку заяву він зробив під час різдвяного інтерв'ю одному з російських телеканалів.

Крім цього, Кирило заявив, що гаджети – це те ж саме, що і алкоголь з наркотиками, оскільки позбавляють людину свободи. Антихрист ж, як вважає патріарх, є особистістю, яка стоїть на чолі світової павутини і контролює весь людський рід. На думку священика, небезпеку становить вся структура Інтернету.

Також повідомлялося, що глава Російської православної церкви в ході богослужіння в Ніколо-Угрешскому монастирі у своїй проповіді не згадав і Україну. Він заявив, що створення Православної церкви України – це "шлях у духовне нікуди, це шлях до погибелі".

В інтерв'ю Кирило сказав про те, що в майбутньому можуть з'явитися і технічні засоби, та методологія, які нададуть не лише доступ до різної інформації, але також і її використання.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що глава російської церкви направив лист до Вселенського патріарха Варфоломія, в якому були присутні загрози, що є ознакою слабкості.

Як повідомляв портал "Знай.uа": митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава у своєму листі Вселенському патріарху Варфоломію висловив деякі зауваження щодо надання українській церкві Томосу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Кирило Гундяєв обрушив свій диявольський гнів на Вселенський Патріархат.