Вселенському патріарху Варфоломію присуджено звання почесного доктора Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Про це повідомив президент академії Андрій Мелешевич.

Відомо, що присвоєння офіційного звання відбулось за рішенням спеціального органу університету.

"Рішенням Вченої ради "Києво-Могилянської академії" від 20 грудня 2018 його Святості Патріарху Константинопольському Варфоломію було присвоєно звання Почесного доктора НаУКМА", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того Мелешевич розповів, що саме таким чином вчені вирішили відзначити заслуги Вселенського патріарха у створення Помісної церкви в Україні.

Також варто відзначити, що Варфоломій має звання почесного доктора більше 30 університетів, серед яких Єльський і Джорджтаунський (США), Афінський (Греція), Лондонський (СБ), Єрусалимський (Ізраїль), Лювенській католицький університет (Бельгія).

Разом з тим варто відзначити, що предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній заявив, що ПЦУ буде проводити реформи.

Епіфаній заявив, що проведення реформ завжди є складним і болючим процесом.

"Ми готові до поступового впровадження реформ, але ми бачимо, навіть на прикладі держави, як складно втілювати реформи в життя. Протягом навіть цих п'яти років багато говорять про реформи, але коли реформа стосується безпосередньо того чи іншого, починаються певні нарікання. І ми повинні пройти цей шлях реформування, але поступово, мудро, тверезо, без яких-небудь нарікань чи суперечок", - розповів митрополит.

Також він вважає, що необхідно людям пояснювати, навіщо потрібні ті чи інші реформи.

"Звичайно, єдина церква буде приділяти багато уваги тому, щоб молодь прагнула до церкви, ходила в храми, відвідувала служби. Тому вже після того, як сформуємо відповідні органи, ми створимо відповідну синодальне управління у справах молоді", - підкреслив Епіфаній.

Варто відзначити, що митрополит Епіфаній сказав, де відбудеться його інтронізація.

Церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви, митрополита Київського і всієї України Єпіфанія запланована на 3 лютого і відбудеться в Софійському соборі в Києві. Після церемонії інтронізації відбудеться засідання Синоду.

"Після відбудеться перше засідання Синоду, де вже будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені на відповідні посади шляхом синодальних управлінь, які будуть діяти, надалі розвиваючи нашу єдину помісну українську православну церкву", - сказав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, Епіфаній розбив головний міф Кремля про ПЦУ.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін обізвав автокефалію УПЦ двома словами.

Також "Знай.ua" писав, що український священник править службу мовою жестів і навіть співає колядки.

Як Варфоломій пригостив дітей цукерками від Порошенка і згадав Трампа