Отримання української церквою автокефалії та повне "канонічне" відмежування від РПЦ не дають спокою російському президенту Володимиру Путіну.

Томос в Україні
Томос в Україні

Він відзначає, що нова церковна структура в Україні є політичним проектом, головна мета якого - посіяти не тільки національну, але і релігійну ворожнечу. За його словами, мова йде про передвиборну кампанію.

Відповідна заява Путіна була опублікована на офіційному сайті Кремля.

"Створення автокефальної православної церкви в Україні є політичним проектом, мета якого - розділити народи Росії і України", -заявив глава Кремля.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Окрім того Путін відповів на питання про автокефалію української церкви, докладно прокоментувавши події, що передували отриманню Томосу православною церквою України.

Президент держави-окупанта вважає, що підписання Томосу патріархом Варфоломієм є спробою "легалізувати під юрисдикцією Стамбула існуючі на Україні розкольницькі громади, що є грубим порушенням православних канонів".

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

"Втім, це мало кого хвилює і в керівництві України, і в США, оскільки нова церковна структура є виключно політичним, світським проектом. Його головна мета - розділити народи Росії і України, посіяти не тільки національну, але релігійну ворожнечу. Не випадково в Києві вже заявили про "остаточне здобутті незалежності від Москви", - заявив Путін.

Він вважає, що мова в даному випадку не йде про духовне життя.

"Ми маємо справу з небезпечним і безвідповідальним політиканством. Так само як немає мови і про самостійність "Православної церкви України". На ділі вона повністю підконтрольна Стамбулу", - резюмував Путін.

Путін та Кирило
Путін та Кирило

Путін пов'язав надання автокефалії та створення Православної церкви України з передвиборчою кампанією діючого президента Петра Порошенка. При цьому Путін уточнив, що кампанія побудована на "пошуку ворогів" з метою "будь-якою ціною зберегти владу".

Нагадаємо, путінська пропагандистка Ольга Скабєєва вийшла з себе в прямому ефірі через український Томос.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Росія може влаштувати кровопролиття та провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

Також Знай.ua писав про те, що патріарх РПЦ Кирило може позбутися посади.