Відразу 13 монастирів улюбленого пристанища Володимира Путіна та російських олігархів - Афону, відмовилися від участі в урочистій церемонії інтронізації предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.

Із двох десятків монастирів Афона, всього сім підтримали те, щоб брати участь в інтронізації глави ПЦУ. Подія запланована на 3 лютого 2019 року в Києві. Про це йдеться в повідомленні грецького видання "Ромфея".

Епіфаній

Релігієзнавець Олександр пояснив таку позицію грецького духовенства в інтерв'ю "Обозревателю".

За його словами, протягом багатьох років Кремль інвестував гроші в грецькі монастирі. Разом з тим, в майбутньому цей вплив буде падати, і ченці визнають нову українську церкву.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Путін туди закачав дуже багато грошей, щоб впливати на них. Однак на все свій час. Приїдуть колись. Хоча, це не окрема церква, а група монастирів Константинопольського патріархату", - сказав Саган.

Крім того, зазначається, що інтронізація Епіфанія пройде під час божественної літургії в Соборі Святої Софії Київської. Фактично це церемонія вступу на престол і офіційний початок виконання обов'язків предстоятеля.

Нагадаємо, в Україні у зв'язку із змінами в законодавстві цілий ряд церков та інших релігійних організацій мають внести зміни до статуту щодо перейменування. Перелік оприлюднили в суботу в "Урядовому кур'єрі".

Всього в переліку перераховано релігійний центр Київська митрополія УПЦ, 53 релігійних управлінь, 19 духовних навчальних закладів, 271 монастир та інші.

Крім того, попи виють, томос йде: білоруські священики жорстко висловилися про українську церкву.

Також "Знай.ua" писав про те, що Патріарху Кирилу дали три місяці в Україні, потім - "нехай щастить".