Філія Московського патріархату, іменована Українською православною церквою, має провести ребрендинг.

Якщо за три місяці росіяни не перейменуються на Російську православну церкву - втратять реєстрацію. Таку заяву зробив народний депутат від "Народного фронту" Сергій Висоцький, співавтор прийнятого закону, яким парламент фактично зобов'язав УПЦ МП змінити назву на РПЦ.

"Міністерство культури протягом місяця має вивчити питання. Церквам, центри або керівники яких знаходяться в країні-агресора, дається три місяці на зміну статуту. У своїй назві вони повинні чітко вказати країну-агресора. Якщо через три місяці вони не перейменуються, їм анулюють реєстрацію", - розповів депутат, передає видання "ГОРДОН".

За словами народного обранця, церковники Московського патріархату будуть намагатися затягнути процес. Також він зазначив, що Московський патріархат втратив свою канонічність в Україні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Сподіваюся, що багато священнослужителів московської церкви перейдуть до Православної церкви України. Раніше вони могли залишатися в УПЦ МП, виходячи з її канонічності. Але ж зараз вона вже не канонічна", - додав він.

Нагадаємо, український Томос, який буде офіційно отримано новообраним предстоятелем Української автокефальної церкви митрополитом Єпіфанієм, довів до істерики главу РПЦ, патріарха Кирила Гундяєва. Він опублікував на офіційному сайті російської церкви заяву, в якій назвав Томос – трагедією, а Єпіфанія – розкольником.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін пообіцяв криваві наслідки створення Православної церкви України.

Також Знай.ua писав, Верховна Рада України прийняла законопроект, яким зобов'язала Українську православну церкву Московського патріархату в обов'язковому порядку вказувати в назві належність до російської православної церкви.