Російський президент Володимир Путін під час щорічної конференції в Росії заявив, що створення Єдиної Української Православної Церкви нібито може "набути кривавого характеру".

"Те, що зараз відбувається у православ'ї — не збагнути. Це пряме втручання у церковне життя, такого не було із часів СРСР. Створили об'єднану розкольницьку церкву стамбульського приходу. Не подобається Московського — буде Стамбульського. Російська православна церква Московського патріархату в Україні (насправді Українська православна церква Московського патріархату. — Ред.) — вона була повністю незалежною церквою в Україні. Вони обирали самі, єдине — під час проповіді згадували патріарха Кирила. А зараз залежність від Туреччини, призначення і гроші", — заявив він.

Путін додав, що "головний спонукальний мотив Варфоломія — заробити на цьому".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"І без підказки з Вашингтона не обійшлося. Це неприпустимо, але це відбувається. Це теж робиться напередодні передвиборчої кампанії. Нічого хорошого для релігійних свобод тут немає. За цим почнеться поділ власності, який може набути дуже важкого, а може і кривавого характеру", — стверджував він.

Дивіться: щорічна конференція Путіна у Росії, пряма трансляція

Нагадаємо, Путін пройшовся по рейтингах Порошенка, Зеленського та Тимошенко. Як повідомляв "Знай.ua", президент РФ Володимир Путін під час конференції спробував черговий раз похизуватися знаннями кінематографа, але чомусь не зміг пригадати найпопулярнішої цитати з фільму "Брат 2 Також "Знай.ua" писав, Путіна прямо запитали про окупацію Донбасу.