Російський президент Володимир Путін на конференції заявив, що рейтинг президента України Петра Порошенка "зріс після інциденту в Керченській протоці".

При цьому події 25 листопада він назвав провокацією.

"Навіщо потрібен нашим українським партнерам ось такий розвиток подій? Зрозуміло, там вибори – їм потрібно загострювати (ситуацію), щоб підняти рейтинг одного з претендентів на пост президента, я маю на увазі чинного президента", – заявив він.

"Але це погано, це, в кінцевому підсумку, на шкоду інтересам свого народу і держави. Хоча можна без усяких провокацій рухатися спокійно, як і було досі", – додав Путін, перепитавши "Чи вдалася провокація чи не вдалася?".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"З точки зору рейтингу – можливо, тому що рейтинг у Петра Олексійовича ніби підріс трохи: він з п'ятої позиції перемістився на другу-третю – там коливання відбуваються в районі 12%", – сказав російський президент.

"Юлія Володимирівна – так, Володимирівна вона, по-моєму? – у неї більше, 20% із гаком вже. А все решта – Зелінський, по-моєму (Зеленський – ред.), Бойко, Порошенко – у них у районі 12%", – продовжив він.

"У цьому він (мається на увазі Порошенко – ред.) своє завдання виконав – за рахунок інтересів країни, я вважаю. Але це поганий спосіб підняттів рейтингу", – наголосив Путін.

Дивіться: Путіна запитали про окупацію Донбасу

Нагадаємо, в Росії 20 грудня стартувала щорічна конференція президентаВолодимира Путіна. Як повідомляв "Знай.ua", Путін заявив про " небезпеку застосування балістичних ракет в неядерному виконанні". Також "Знай.ua" писав, Путін прокоментував акт агресії в Азовському морі та окупацію Донбасу.