У Росії 20 грудня, близько 12:00 за місцевим часом стартувала велика прес-конференція президента Володимира Путіна. Це вже 14 поспіль його зустріч із журналістами в такому форматі. Скільки триватиме цього разу, поки не ясно, але зібралося чимало людей: нарахували 1702.

Найшвидші вже встигли запитати Путіна про доцільність так званих "національних проектів":

"Нам потрібен прорив, новий технологічний уклад, - відповідає Путін. - Як організувати роботу? Просто так роздати гроші? Нацроекти - це ясно поставлені цілі", - але знову ж таки, жодної конкретики він не додав.

Традиційно господар Кремля з папірця прочитав статистичні дані: " ВВП зростає, безробіття падає", але чомусь у залі мало вдоволених облич: всі, вочевидь, і так розуміють, що з цього правда, а що ні.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Пізніше головний редактор The Insider Роман Доброхотов повідомив, що Федеральна служба охорони (ФСО) не пустила його на прес-конференцію. Хоча у нього є акредитація і в списках значиться його прізвище.

Як відомо, The Insider разом з Bellingcat опублікувало розслідування, за якими Руслан Бошіров і Олександр Петров, підозрювані в Великобританії в отруєнні Сергія Скрипаля, насправді є співробітниками ГРУ Анатолієм Чепігою і Олександром Мишкін. Доброхотов - один з авторів цих матеріалів.

Пєсков в інтерв'ю, яке вийшло ще вночі, розповів, на які питання Путін не любить відповідати.

"Він не любить відповідати на питання, про які він вже говорив. Дуже часто, на жаль, я теж дуже засмучуюсь, він іноді дуже-дуже детально і дуже логічно пояснює ту чи іншу субстанцію, ту чи іншу тему, а буквально за кілька хвилин його запитують це ж саме".

Дивіться: щорічна конференція Путіна, пряма трансляція

Нагадаємо, Путін проводить щорічну конференцію в Росії. Як повідомляв "Знай.ua", експерт розкрив плани Путіна на Білорусь. Також "Знай.ua" писав, Турчинов пригрозив Путіну українськими ракетами у Керченській протоці.