Російський президент Володимир Путін у будь-який спосіб спробує "приєднати" Білорусь, тому що очікуваного ефекту від анексії Криму Кремль не отримав.

Принаймні, так вважає політичний експерт Віталій Портников.

"Виникає питання - а навіщо це Кремлю? Навіщо чергове переформатування російської державної структури, черговий "недорадянський" Союз, чергова декорація "братства і єдності" при очевидному небажанні керівництва Білорусі брати участь в цьому сумнівному будівництві? А потім, що політичний і електоральний потенціал анексії Криму вичерпаний - а приєднати ще щось Кремль не може і не хоче", - впевнений він.

Лукашенко і Путін
Лукашенко і Путін

Портников додає, що російській владі вже практично нічого "повертати", окрім Білорусі, а так звана ідея інтеграційних відносин з цією країною має на увазі, що її можна приєднати безболісно, ​​без особливих політичних, економічних і військових витрат, але це аж ніяк не сама реалістична оцінка ситуації, вважає публіцист.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Тому що після Криму Мінськ розглядає Москву вже не як теоретичну, а як практичну загрозу - і інтересам режиму, і інтересам самої білоруської державності.

Лукашенко і Путін
Лукашенко і Путін

"Москві не вдасться інтегрувати Білорусь областями, як про це ще багато років тому мріяв Володимир Путін. Москві доведеться ламати Білорусь через коліно на очах всього світу. Досвідчений автократ Лукашенко не міг не розуміти того, що коли "ефект Криму" вичерпається, російські збирачі чужих земель згадають про його країну. І ось, схоже, цей момент настав", - підсумував Портников.

Як відомо, минулого тижня в Бресті прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про плани РФ щодо подальшого розвитку Союзної держави за участю Білорусі. Медведєв заявив, що "Росія готова до створення єдиних емісійного центру, митної служби, суду і рахункової палати".

Лукашенко і Путін
Лукашенко і Путін

19 грудня, президент Росії Володимир Путін підписав документ, в яких йдеться про "схвалення військової доктрини Союзної держави Росії і Білорусі".

Дивіться: Суперечка Путіна з Лукашенком

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін схвалив військову доктрину Союзної держави, до якої входять РФ і Білорусь. Як повідомляв "Знай.ua", православним вірянам Білорусі офіційно заборонили брати участь в таїнствах нової Православної церкви України. Також "Знай.ua" писав, астролог показав, як почнеться справжня війна Путіна.